In juli van dit jaar beloofde wethouder Van Eijk aan raadslid van Hoorn Lokaal Joke van der Meij dat hij openstond voor onze wensen ter verbetering van de Hondenzwemplek in het Julianapark. De plek is 5 jaar geleden aangelegd en voldoet totaal niet meer. Het asfalt is versleten en wordt spekglad en dus gevaarlijk voor zowel honden als hun baasjes.

We hebben gevraagd of de hondenzwemplek niet verplaatst kon worden naar de veel betere plek bij het bruggetje, daar wordt nu al veel gebruik van gemaakt.

Vandaag is Joke weer met wethouder Van Eijk en buitendienstmedewerker Ron van Marle naar het Julianapark geweest en de wethouder heeft al onze wensen ingewilligd, iets waar wij zeer verheugd over zijn.

Het gele bord met daarop “Hondenzwemplek” wordt verplaatst naar de plek bij het bruggetje en is vanaf dan de officiële zwemplek voor Honden.

Binnen een maand komt er een goed toegankelijke stenen trap  , waar zowel honden als hun baasjes veilig af en op kunnen gaan. Er komt een bankje, er komt een afvalbak.

Wij zijn tevreden en we hopen dat de honden en hun baasjes dat ook zijn.