Vandaag is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen officieel vastgesteld. Er zijn geen wijzigingen t.o.v. de voorlopige uitslag. Dat betekent dat Hoorn Lokaal vanaf volgende week woensdag met vier raadsleden in de gemeenteraad van Hoorn is vertegenwoordigd. Een geweldig resultaat, wat me supertrots en superblij maakt! Samen met Jessica Visser, John Halsema en Piet Schaap zal ik volgende week namens Hoorn Lokaal worden beëdigd.

Verkiezingen winnen doe je niet elke dag, dus het was volop genieten de afgelopen dagen. Ik ben werkelijk bedolven onder de felicitaties: per mail, app, twitter, facebook etc. Ik heb vast nog niet iedereen hiervoor persoonlijk kunnen bedanken. Gaat zeker nog gebeuren! En over straat gaan na een grote en verrassende overwinning is ook een heel aparte gewaarwording kan ik je vertellen. En mijn studenten? Ze hebben enorm meegeleefd en bleken mijn grootste supporters te zijn: het overkomt je toch niet vaak als docent dat je met gejuich en applaus de les binnenkomt! Prachtig!

Heel veel dank aan alle mensen die op Hoorn Lokaal hebben gestemd en vol overtuiging mij en het team het vertrouwen hebben gegeven. Maar liefst 3079 stemmen zijn op Hoorn Lokaal uitgebracht. Daarnaast bedank ik ook de kiezers die niet op Hoorn Lokaal hebben gestemd, maar wél het stembureau hebben bezocht. Democratie is een groot goed en elke stem telt! Ik hoop oprecht dat in 2026 de opkomst een stuk hoger zal zijn.

Verkiezingen winnen doe je niet alleen, veel dank voor heel veel mensen die mij en Hoorn Lokaal de afgelopen tijd op verschillende manieren hebben geholpen. Met het maken van filmpjes, flyeren, teksten schrijven, brainstormen, luisterend oor zijn, aanwezig zijn bij debatten, de campagneposter ontwerpen, promotiemateriaal regelen, foto’s maken, onderhouden van de website etc. etc. Met een heel klein budget hebben we een waanzinnig resultaat bereikt. Ontzettend bedankt!

En wat was het fantastisch om ook Mariëlle, Kasper en Madelief in het team te hebben. Wat hebben ze meegedacht, meegeholpen en meegeleefd de afgelopen weken. Trots op Kasper dat hij me meerdere malen heeft vergezeld en niet heeft geschroomd om al in de schijnwerpers te gaan staan. Ik heb er ontzettend van genoten!