Verwarring (die te verwachten viel)

Afgelopen koopzondag ( 28 oktober 2018)  hebben maar liefst 42 parkeerders op de Noorderveemarkt een bekeuring achter de ruitenwisser van hun auto gevonden: deze grote parkeerlocatie aan de rand van de stad is om volstrekt onduidelijke redenen níet aangewezen als plek om gratis te parkeren tijdens koopzondagen. Op het P&R terrein, het Pelmolenpad, de RAC-locatie, in de twee de parkeergarages, bij de Lambert Meliszweg en Vale Hen mag sinds eind oktober gratis geparkeerd worden op koopzondagen.
Hoorn Lokaal is groot voorstander van gratis parkeren op koopzondagen, goed voor de economische bedrijvigheid en automobilisten worden gestimuleerd om aan de rand van het centrum te parkeren.
Duidelijkheid is dan wel een vereiste, laat alle grote parkeerterreinen dan meedoen! Vanaf het moment dat de plannen zijn gepresenteerd heeft Hoorn Lokaal erop aangedrongen dat ook de Noorderveemarkt zou worden bestempeld tot gratis parkeerterrein op koopzondag. Helaas waren de wethouder en de coalitiepartijen onvermurwbaar, een motie van o.a. Hoorn Lokaal om dit te realiseren haalde het niet.
We waarschuwden voor de onduidelijk en voorzagen veel bekeuringen en ja helaas was het de eerste zondag meteen raak: met een katterig gevoel hebben tientallen bezoekers de stad weer verlaten. Dat is schadelijk als je probeert om juist klantvriendelijker en gastvrijer te zijn.
De parkeerboetes worden weer ingetrokken, een hoop onnodig en te voorkomen werk. Wat ons betreft waren er afgelopen zondag alleen waarschuwingen uitgedeeld: de verwarring was te voorspellen geweest. Waarom zijn de parkeercontroleurs niet goed geïnformeerd op pad gestuurd?
Als de verwarring blijft dan zal Hoorn Lokaal opnieuw erop gaan aandringen dat de Noorderveemarkt ook op koopzondagen gratis parkeergebied wordt.