Op voordracht van fractievoorzitter Joke van der Meij is René Assendelft tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem gekozen als lijsttrekker van Hoorn Lokaal bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen. Assendelft, nu actief als commissielid voor de fractie van Hoorn Lokaal in de gemeenteraad, is werkzaam op het Horizon College als docent en heeft ruime ervaring in de gemeentepolitiek.

Fractievoorzitter Joke van der Meij is erg blij met René Assendelft als lijsttrekker. ”Ik ben blij dat bestuur en leden mijn voorstel hebben ondersteund en dat René tot lijsttrekker is gekozen. Ik heb René in de periode 2010-2014 leren kennen als een zeer goed raadslid met een uitstekende dossierkennis. Daarnaast is het een bijzonder aimabel mens met hart voor Hoorn.”, aldus Joke van der Meij.

René Assendelft is verheugd met de voordracht van Joke van der Meij en met het vertrouwen van de leden. “Hoorn Lokaal heeft zich onder bezielende leiding van Joke de afgelopen vier jaar in rap tempo ontwikkeld tot een lokale partij die er toedoet. Onder andere bij dossiers als busoverlast Visserseiland, hondenbelasting, begraafrechten en dierenwelzijn heeft Hoorn Lokaal van zich laten horen en successen geboekt. Hoorn Lokaal staat dichtbij alle mensen in Hoorn, Blokker en Zwaag en is alert op alle zaken die inwoners van de gemeente Hoorn aangaan. Die grondhouding is mij op het lijf geschreven, dat is waar ik altijd voor ga in de politiek”.

Betekent dit dat Joke van der Meij zich terugtrekt uit de lokale politiek? “Haha, nee zeker niet. Ik wil heel graag nog een raadsperiode meedoen, maar niet meer op de eerste plek. Ik hoop dat wij beiden worden gekozen want het lijkt mij geweldig om samen met René Hoorn Lokaal te vertegenwoordigen in de Raad.” Ook Assendelft spreekt de ambitie uit om het huidige zetelaantal bij de komende verkiezingen minstens te verdubbelen: “Er is bij kiezers behoefte aan een helder, open en betrokken lokaal politiek geluid. Hoorn Lokaal heeft dat geluid veelvuldig laten horen en zal dat de komende jaren ook met verve gaan doen. We zijn er dan ook van overtuigd dat de kiezer dat straks bij de gemeenteraadsverkiezingen zal honoreren”.

Foto: Benno Ellerbroek