Op 1 juli is het eerste deel van het stadstrand opgeleverd. Een strand waar we trots op mogen zijn, Hoorn Lokaal is dat zeker.

Van tekentafel naar de praktijk: Hoorn Lokaal vind het belangrijk dat er nu al wordt geëvalueerd hoe de bezoekers het strand hebben ervaren. Wat vinden ze fijn, wat kan er beter of waar moeten wellicht verbeteringen worden aangebracht? Door nu te inventariseren, heb je de tijd om de puntjes op de i te zetten en kan je volgend jaar het (gehele) strand aangepast aan de opgehaalde input opleveren.

Om deze reden hebben wij een brief gestuurd aan het college van B&W.

Geacht college,

Op 1 juli is het eerste deel van het stadsstrand geopend. Een strand om trots op te zijn, een strand zo dichtbij huis waardoor een dagje strand voor iedereen is mogelijk gemaakt. Een mooi affiche voor onze stad.

Het echte strandseizoen zit erop en onze fractie neemt aan dat u de afgelopen periode gaat evalueren. Wat ging er goed, wat kan beter of moet net iets anders. Hoorn lokaal wil graag weten hoe en waar u de input voor deze evaluatie gaat ophalen. We gaan ervan uit dat u de inwoners, de gebruikers van het stadsstrand, actief zult betrekken bij dit proces.

Graag willen we alvast wat input van onze fractie met u delen:

1. Tussen de 2e en 3e boeilijn is het fonteinkruid al zeer rijkelijk aanwezig, wat zwemmen onprettig en wellicht onveilig maakt. Een stadsstrand zonder fijn (en veilig) speel- en zwemwater is natuurlijk zonde!

2. De openbare toiletten zijn wel erg ver van de hoofdopgang gelegen en zijn niet altijd geopend.

3. De parkeerovalen waren nog niet geopend, toch hebben wij zorgen omtrent parkeerplaats P2. Op deze parkeerplaats parkeer je de auto wel heel dicht op het strand, hoe veilig lig je daar als badgast? Het directe uitzicht op alleen maar blik, de auto’s aan de rand van het zand, wat voegt dit toe aan het strandgevoel?

Graag horen we van u hoe de evaluatie eruit gaat zien en wanneer wij de resultaten van u ontvangen. Het nu ophalen van verbeterpunten, geeft u de kans om voor het nieuwe strandseizoen de puntjes op de i te zetten. Wat zeker zal leiden tot een prachtige start en beleving van het volgende seizoen van “ons” stadsstrand.

Met vriendelijke groet,

Jessica Visser
Raadslid Hoorn Lokaal